LAPORAN BERGAMBAR
SENARAI NAMA MURID MPV MASAKAN
AKTIVITI SEPANJANG TAHUN
Murid diajar cara-cara penyediaan inti karipap sardin secara praktikal.
Cikgu Ropizah mengajar murid menimbang tepung dan marjerin untuk dibuat doh karipap yang betul.
Murid-murid lain juga tidak berkecuali untuk melakukan aktiviti secara praktikal.
Selesai saja menimbang, murid-murid dikehendaki untuk menguli doh sehingga menjadi pastri karipap.
Masa untuk menguli...semua murid merasai p&p secara pengalamian.
"Bukan macam tu", cikgu Ropizah mengajar murid mencanai dengan betul.
"Tekan kuat sikit Husna", cikgu Maisarah menegur murid yang agak hipoaktif.
Proses membuat inti karipap...sambil dibantu oleh Kak Ta (PPM).
" Tekan kuat sikit", ajar Kak Su (PPM) kepada Shafiqah.
Tibalah masa untuk menggoreng...Husna dibantu oleh Cikgu Maisarah cara menggoreng dengan betul.
Inilah hasil air tangan murid sebelum digoreng.
Dah boleh dimakan....inilah rupanya Pastri Karipap selepas digoreng.
No comments:
Post a Comment